Currently Online

Latest Posts

Topic: Krater Bug

_Elefantenrennen
Avatar
Joined: 2020-07-11, 17:49
Posts: 96
Ranking
Likes to be here
Location: Why do you want to know this?
Posted at: 2020-08-09, 19:47

Hallo Forum,

ich spiele gerade mit build21 auf Krater als Imperium gegen eine normale KI (sie hat auch das Imperium). Ich habe zwei Kundschafter gebaut, die erkundeten, dass mein Gegner eine Werft hat. Das sollte auf Krater doch nicht gehen! Krater ist ja keine Seefahrts-Karte (deswegen kann ich auch keine Werft bauen). Hier nochmal das Savegame als Beweis:


Attachment: Eine Werft auf Krater.wgf (155.0 KB)

t h e h a l f h e r o r u s h i s a s t r o n g s t r a t e g y i f y o u k n o w h o w t o p l a y i t

Top Quote
Nordfriese
Avatar
Joined: 2017-01-17, 18:07
Posts: 1092
Ranking
One Elder of Players
Location: 0x55555d3a34c0
Posted at: 2020-08-09, 19:57

Jau, das sollte tatsächlich nicht gehen. Tatsächlich schadet die KI sich mit diesem versehentlichen Schummeln selbst, da Werften und Schiffe hier keinen Nutzen bringen. Hab ich auf den Bugtracker gesetzt: https://github.com/widelands/widelands/issues/4087

Nachtrag: Wir hatten schonmal ein ähnliches Problem: https://www.widelands.org/forum/topic/2923/?page=1#post-21569 / https://github.com/widelands/widelands/issues/1689

Edited: 2020-08-09, 20:02

Top Quote
_Elefantenrennen
Avatar
Joined: 2020-07-11, 17:49
Posts: 96
Ranking
Likes to be here
Location: Why do you want to know this?
Posted at: 2020-08-10, 18:42

Dasselbe passierte heute nochmal bei mir auf Wüstenwettkampf, da haben alle KIs eine Werft gebaut. Edit: Ich habe leider vergessen das Spiel zu speichern face-grin.png

Edited: 2020-08-10, 18:43

t h e h a l f h e r o r u s h i s a s t r o n g s t r a t e g y i f y o u k n o w h o w t o p l a y i t

Top Quote
Tibor
Joined: 2009-03-23, 23:24
Posts: 1354
Ranking
One Elder of Players
Location: Slovakia
Posted at: 2020-08-10, 21:14

Does it happen only with Empire? I tried to replicate it with Barbarians - no luck so far, also, I am testing actual master, not build-21


Top Quote
_Elefantenrennen
Avatar
Joined: 2020-07-11, 17:49
Posts: 96
Ranking
Likes to be here
Location: Why do you want to know this?
Posted at: 2020-08-10, 21:25

It happens with Barbarians too.


t h e h a l f h e r o r u s h i s a s t r o n g s t r a t e g y i f y o u k n o w h o w t o p l a y i t

Top Quote
Tibor
Joined: 2009-03-23, 23:24
Posts: 1354
Ranking
One Elder of Players
Location: Slovakia
Posted at: 2020-08-10, 21:55

OK, I will compile build-21, BTW current master crashes quite a lot


Top Quote
hessenfarmer
Avatar
Joined: 2014-12-11, 23:16
Posts: 1614
Ranking
One Elder of Players
Location: Bavaria
Posted at: 2020-08-10, 22:02

Well, I had a quick look and most probably we missed to adapt the AI to the change in

https://github.com/widelands/widelands/commit/a82ffd16e32b448b495580ad75dd97bbcf992157#diff-8b3fb4754ea59e427f4dd87588d46c97


Top Quote
hessenfarmer
Avatar
Joined: 2014-12-11, 23:16
Posts: 1614
Ranking
One Elder of Players
Location: Bavaria
Posted at: 2020-08-10, 22:54

hessenfarmer wrote:

Well, I had a quick look and most probably we missed to adapt the AI to the change in

https://github.com/widelands/widelands/commit/a82ffd16e32b448b495580ad75dd97bbcf992157#diff-8b3fb4754ea59e427f4dd87588d46c97

forget this one it should work from looking into the code.

Next guess might be that we don't save some essential info about this.

@_Elefantenrennen
did you save and reload before this bug happened


Top Quote
Tibor
Joined: 2009-03-23, 23:24
Posts: 1354
Ranking
One Elder of Players
Location: Slovakia
Posted at: 2020-08-11, 09:59

I opened the savegame from the first post but cannot find a shipyard there


Top Quote
hessenfarmer
Avatar
Joined: 2014-12-11, 23:16
Posts: 1614
Ranking
One Elder of Players
Location: Bavaria
Posted at: 2020-08-11, 10:06

Tibor wrote:

I opened the savegame from the first post but cannot find a shipyard there

Well there is an empire_shipyard listed in the building part of the savegame (checked that with an editor)


Top Quote