Polls

Default Game Speed

Log in to vote!

Latest Posts

Topic: start for 5 player, 7 player and 8 player map

gnarfk
Avatar
Joined: 2015-01-05, 16:18
Posts: 66
Ranking
Likes to be here
Location: France
Posted at: 2019-11-26, 22:58

Hello,

with a python script, i created some balanced maps using translations and symmetries. What do you think of it ?


Attachment: maps_gnarfk.zip (88.4 KB)

Top Quote
WorldSavior
Avatar
Joined: 2016-10-15, 04:10
Posts: 1308
Ranking
One Elder of Players
Location: GER
Posted at: 2019-11-28, 22:30

I really like the idea to create periodical / symmetrical maps that way. A disadvantage of these uploaded maps here is that they don't contain starting positions. Nevertheless they look nice


“It's a threat to our planet to believe that someone else will save it.” - Robert Swan

Top Quote
gnarfk
Avatar
Joined: 2015-01-05, 16:18
Posts: 66
Ranking
Likes to be here
Location: France
Posted at: 2019-11-28, 22:45

It is easy to set a few starting positions manually with the editor. My script saves a lot of work for all the rest of the map to make it balanced.


Top Quote
the-x
Avatar
Joined: 2019-01-19, 13:23
Posts: 139
Ranking
At home in WL-forums
Posted at: 2019-11-28, 22:47

its epic, especially creation of new concepts


Top Quote
gnarfk
Avatar
Joined: 2015-01-05, 16:18
Posts: 66
Ranking
Likes to be here
Location: France
Posted at: 2019-11-28, 23:13

thanks to the advices of the-x , i made some improvements. (repartition of gold/iron/coal ...) Here is a balanced map for 7 players, with starting positions.


Attachment: 7 lakes.wmf.zip (215.4 KB)

Top Quote
Tribal-Chief
Avatar
Joined: 2018-12-09, 17:16
Posts: 41
Ranking
Pry about Widelands
Posted at: 2019-12-02, 12:42

With the maps you created by script I get these errors -

Fatal exception: Tribe 'barbarians' has no indicators for amount 60 of resource 'stones' (highest possible amount is 0)!

FATAL ERROR - game crashed. Attempting emergency save.

Game: Writing Preload Data ... Segmentation fault (core dumped)

I changes the tribe to whatever I am playing.


Top Quote
gnarfk
Avatar
Joined: 2015-01-05, 16:18
Posts: 66
Ranking
Likes to be here
Location: France
Posted at: 2019-12-02, 13:50

i don't understand, there is stone in the map ... why do you get this message ?


Top Quote
Nordfriese
Avatar
Joined: 2017-01-17, 18:07
Posts: 512
Ranking
One Elder of Players
Location: 0x55555d3a34c0
Posted at: 2019-12-02, 14:48

Fatal exception: Tribe 'barbarians' has no indicators for amount 60 of resource 'stones' (highest possible amount is 0)!

Probably an issue with your installation. Please check whether your data/tribes/barbarians.lua looks like this

…
   resource_indicators = {
…
      stones = {
         [10] = "barbarians_resi_stones_1",
         [20] = "barbarians_resi_stones_2",
      },

and your data/world/resources/init.lua like this:

…
world:new_resource_type{
   name = "stones",
…
   max_amount = 20,
Edited: 2019-12-02, 14:53

Top Quote
Tribal-Chief
Avatar
Joined: 2018-12-09, 17:16
Posts: 41
Ranking
Pry about Widelands
Posted at: 2019-12-02, 16:42

The barbarians.lua is OK, so is frisians.lua which also gives the error.

the world/resources/init.lua is also OK.

I only get this error on two maps from gnarfk, which tends to imply it is something with these maps not my install.


Top Quote
Nordfriese
Avatar
Joined: 2017-01-17, 18:07
Posts: 512
Ranking
One Elder of Players
Location: 0x55555d3a34c0
Posted at: 2019-12-02, 16:53

Okay I can reproduce in-game on 7lakes. Probably the script sets invalid resource amounts?

@gnarfk: The highest permitted amounts for iron, coal, stones and gold is 20, please check if it´s your script


Top Quote