Latest Posts

Topic: Fur production instead of Reindeer

PeterPiper
Avatar
Topic Opener
Joined: 2015-01-25, 20:44
Posts: 29
Ranking
Pry about Widelands
Location: Hannover Germany
Posted at: 2024-02-26, 22:26

I am playing a Frisian Game, starting with a poor hamlet. I need to start producing solders to fend off the approaching enemies who started with a headquarters. I have built a reindeer farm to get fur, but it is only making reindeer. Is there any way to control what the farm produces or is it just a matter of so many more requests for reindeer have gone in before my requests from the sewing room for fur?


Top Quote
mxb2001
Avatar
Joined: 2019-05-20, 17:49
Posts: 260
OS: Linux
Version: 1.2
Ranking
Tribe Member
Location: The land of the thirsty spider
Posted at: 2024-02-26, 22:42

Yeah I think it is something like deer,deer,deer,fur,meat.


--
To Boldly Go Where No Man Has Gone Before

Top Quote
hessenfarmer
Avatar
Joined: 2014-12-11, 22:16
Posts: 2671
Ranking
One Elder of Players
Location: Bavaria
Posted at: 2024-02-27, 07:19

the sequence is deer, fur, deer, fur, deer, fur&meat.
However if you only have one water and one barley only the first production is performed, and all other fail, until the sequnce starts again. so to get any fur you need to stop the building until enough water and barley are present there.


Top Quote
PeterPiper
Avatar
Topic Opener
Joined: 2015-01-25, 20:44
Posts: 29
Ranking
Pry about Widelands
Location: Hannover Germany
Posted at: 2024-02-27, 08:30

Thanks!


Top Quote
mxb2001
Avatar
Joined: 2019-05-20, 17:49
Posts: 260
OS: Linux
Version: 1.2
Ranking
Tribe Member
Location: The land of the thirsty spider
Posted at: 2024-02-27, 20:14

hessenfarmer wrote:

the sequence is deer, fur, deer, fur, deer, fur&meat.
However if you only have one water and one barley only the first production is performed, and all other fail, until the sequnce starts again. so to get any fur you need to stop the building until enough water and barley are present there.

Wait, so does this also mean that if you had 3 of each and no more coming then it would make deer,fur,deer and then RESET to the start?

That might explain those games where I built half a dozen trying to make meat and not getting any...

Question... isn't this a bug? Or at least... unfair?


--
To Boldly Go Where No Man Has Gone Before

Top Quote
hessenfarmer
Avatar
Joined: 2014-12-11, 22:16
Posts: 2671
Ranking
One Elder of Players
Location: Bavaria
Posted at: 2024-02-27, 20:27

it is neither a bug nor unfair, as it is the game principle to get an economy running, which means permanent supply of productionsites. If you can't supply another site do not build it.


Top Quote
mxb2001
Avatar
Joined: 2019-05-20, 17:49
Posts: 260
OS: Linux
Version: 1.2
Ranking
Tribe Member
Location: The land of the thirsty spider
Posted at: 2024-02-27, 21:06

I think I did find a bug. I set fur and deer demand to 0 and fully supplied a reindeer farm and got 0 meat. Save game attached.


Attachment:
reinmeat.zip (428.4 KB)

--
To Boldly Go Where No Man Has Gone Before

Top Quote
hessenfarmer
Avatar
Joined: 2014-12-11, 22:16
Posts: 2671
Ranking
One Elder of Players
Location: Bavaria
Posted at: 2024-02-27, 21:43

it is not a bug as the meat is only a byproduct of the last fur, not a product of its own


Top Quote
mxb2001
Avatar
Joined: 2019-05-20, 17:49
Posts: 260
OS: Linux
Version: 1.2
Ranking
Tribe Member
Location: The land of the thirsty spider
Posted at: 2024-03-01, 22:30

Didn't notice the fur&meat. Thought I saw fur, meat. Does the help file make that link though? IIRC it's too vague.


--
To Boldly Go Where No Man Has Gone Before

Top Quote
PeterPiper
Avatar
Topic Opener
Joined: 2015-01-25, 20:44
Posts: 29
Ranking
Pry about Widelands
Location: Hannover Germany
Posted at: 2024-03-03, 20:36

There are many places where the Help is not help enough. I would find it very Helpful if all of this kind of Information was included in the Help! There is otherwise no way to know this. Luckely we have this very Helpful forum!


Top Quote