Latest Posts

Topic: Bug in Frisians campaign The Great Stormflood (Gather building materials)

cristiroma
Avatar
Topic Opener
Joined: 2023-10-16, 20:45
Posts: 4
OS: Linux Mint
Version: 1.1
Ranking
Just found this site
Location: Bucharest
Posted at: 2023-10-16, 21:00

Greetings and congratulations, what a nice game (I used to play a lot of Settlers). I wanted to report a bug I found today with the Frisians campaign, first scenario The Great Stormflood: When I gather all the building materials the message from the Objectives screen disappears and nothing happens:

https://imgur.com/a/ZZG8dNO I have uploaded a save file as well here just before achieving the target resources: https://uploadnow.io/files/VMg6fYR

  1. Using Linux Mint 21.2
  2. Using Widelands 1.1 - AppImage - I've just downloaded now (I hit the bug while using Linux mint packaged version: widelands Version: 1:21-1build6). Just before trying the AppImage I also deleted .local/share/widelands directory to make sure I don't get any conflicts with older version.

I tried several times with the same result.

Edited: 2023-10-16, 21:00

Top Quote
waldecker
Avatar
Joined: 2020-05-31, 20:15
Posts: 89
OS: Ubuntu 20.04.x
Version: DailyBuild
Ranking
Likes to be here
Location: Waldeck
Posted at: 2023-10-18, 10:16

Hi cristiroma,

not sure if its a bug, but I had the same issue when I first played that scenario. Thanks to Nordfriese who answered my post (https://www.widelands.org/forum/topic/4863/) at that time. The solution was to get all rations out of the HQ.

Cheers Waldecker


Yesterday I stood before an abyss, today I'm one step further

Top Quote
cristiroma
Avatar
Topic Opener
Joined: 2023-10-16, 20:45
Posts: 4
OS: Linux Mint
Version: 1.1
Ranking
Just found this site
Location: Bucharest
Posted at: 2023-10-18, 20:32

Hey waldecker, vielen dank! I tried and it worked! So for anyone coming here, indeed, the trick is to consume all the miner's food rations from the headquarters.

I had only a coal mine and a rock mine and the miners stopped working because there was no need of granite or coal. I went to economy settings and increased the required stone to get the miners working again.

I think it's a bug, one can get stuck and you could wait forever ... a simple fix would be to start with more required coal or granite to force the miners to work until they consume all rations.

Thanks a lot!


Top Quote