Latest Posts

Topic: Map options / Set Origin?

kaputtnik
Avatar
Joined: 2013-02-18, 20:48
Posts: 1710
Ranking
One Elder of Players
Location: Germany
Posted at: 2014-12-15, 14:21

In the editor map options is a button 'Set Origin'. The tooltip says, it is used to "mark" position 0,0 for creating a minimap.

I think this is related only for uploading a map?

Is there a chance to get a look at this minimap prior uploading?

It is not very clear, how this function works:

  1. Is it enouph to scroll to a view which i like and click then on 'Set Origin'? or/and
  2. Do i have to click on 'Set Origin' and then make an additional click on the point on the map which i want to use for position 0,0?

If you know the answer, it would be great you would complete the chapter https://wl.widelands.org/wiki/EditorHelpMainMenu/#map_options


Top Quote
wl-zocker
Joined: 2011-12-30, 17:37
Posts: 494
Ranking
Tribe Member
Location: Germany
Posted at: 2014-12-15, 16:36

Done. You have to click on the very point on the map.

I do not think that you can see the minimap before uploading (besides from moving your view to the center of the map).


"Only few people know how much one has to know in order to know how little one knows." - Werner Heisenberg

Top Quote
kaputtnik
Avatar
Joined: 2013-02-18, 20:48
Posts: 1710
Ranking
One Elder of Players
Location: Germany
Posted at: 2014-12-15, 20:37

Thanks for clarifying and wikiedit face-smile.png


Top Quote
einstein13
Avatar
Joined: 2013-07-29, 00:01
Posts: 1044
Ranking
One Elder of Players
Location: Poland
Posted at: 2014-12-16, 21:09

I understand that "Set Origin" means something else, but for map creators better option would be "Set center" face-smile.png

It should be quite simple to improve in editor:

Instead new_origin(x,y) would be new_origin(x-dx/2,y-dy/2) where dx and dy are dimensions of map


einstein13
calculations & maps packages: http://wuatek.no-ip.org/~rak/widelands/

Top Quote
Tibor
Joined: 2009-03-23, 23:24
Posts: 1233
Ranking
One Elder of Players
Location: Slovakia
Posted at: 2014-12-16, 22:35

It would be neat if minimap preview could be used for this somehow.


Top Quote
kaputtnik
Avatar
Joined: 2013-02-18, 20:48
Posts: 1710
Ranking
One Elder of Players
Location: Germany
Posted at: 2014-12-16, 23:34

Tibor wrote:

It would be neat if minimap preview could be used for this somehow.

Yes:

Vulcan

....


Top Quote
GunChleoc
Avatar
Joined: 2013-10-07, 15:56
Posts: 2891
Ranking
One Elder of Players
Location: RenderedRect
Posted at: 2014-12-17, 08:04

Related bug: https://bugs.launchpad.net/widelands/+bug/1402786


Busy indexing nil values

Top Quote
wl-zocker
Joined: 2011-12-30, 17:37
Posts: 494
Ranking
Tribe Member
Location: Germany
Posted at: 2014-12-17, 15:08

It should be quite simple to improve in editor:

Instead new_origin(x,y) would be new_origin(x-dx/2,y-dy/2) where dx and dy are dimensions of map

What do you mean by that? What does new_origin do?


"Only few people know how much one has to know in order to know how little one knows." - Werner Heisenberg

Top Quote
einstein13
Avatar
Joined: 2013-07-29, 00:01
Posts: 1044
Ranking
One Elder of Players
Location: Poland
Posted at: 2014-12-17, 15:28

new_origin() is a function or method (I don't know how it is solved in Widelands) that set origin to the new place. You can run the function/whatever in the editor, when you press button "set origin" and click somewhere on the map. It is possible that my idea how it works is completely wrong- I don't know. But If it works like this, it can be easy changed.


einstein13
calculations & maps packages: http://wuatek.no-ip.org/~rak/widelands/

Top Quote